Solar Tackle

    

Solar Tackle heeft voor meeste onder ons geen verdere introductie nodig; top kwaliteit producten waarvan sommige zelfs een ware cult-status hebben bereikt. Solar staat voor kwaliteit, punt! En dat inmiddels in 2017 al 30 jaar! Martin Locke is Solar Tackle ooit begonnen uit noodzaak, omdat Martin’s visspullen uit zijn auto waren gestolen. Aangezien de aluminium steunen die toen beschikbaar waren altijd ombogen en verroestten, besloot hij van stukken afval RVS zelf zijn eerste steunen te maken. Aan de waterkant bleek dat er enorm veel interesse was in deze steunen en snel volgde de eerste winkelier die de steunen in zijn assortiment opnam. “The rest is history” zoals ze zo mooi in de UK zeggen. Gaandeweg is het assortiment van Solar natuurlijk uitgebreid met een keur aan wakers, een zeer complete range hoogwaardig aas en end tackle. Alle materialen worden intensief uitgetest voordat het wordt uitgebracht. En dat deze testperiode de ultieme uitdaging voor de producten inhoudt, bewijzen de vangsten van de diverse consultants zoals Arjen Uitbeijerse, Wesley Lagaert, Alain Servaes, Alben Zantinge en natuurlijk Martin Locke zelf onder de meest extreme omstandigheden zoals het befaamde Rainbow Lake in Frankrijk of de ultra harde circuitwateren in de Benelux. Hier zijn al diverse records op de producten van Solar gesneuveld, waaronder het voormalig wereldrecord in 2010 door Martin zelf en het Benelux Record door Geert Ooms. Er is zonder twijfel geen aas ter wereld die zoveel 50, 60, 70 en zelfs 80 ponders heeft gevangen dan de befaamde Solar Clubmix.

Klik op onderstaande afbeelding voor de 2019 Consument catalogus!  

 

Iets meer uitgediept per product groep:

Solar Bait The Originals

In 2017 herintroduceert Solar onder de banner van Solar Bait “The Originals” de oude vertrouwde recepten in een range van 5 soorten. De range zal 2 hoogwaardige vismeel boilies bevatten, te weten de ongekend succesvolle Club Mix en de Red Herring, welke op veler verzoek na een afwezigheid van 5 jaar weer terugkomt. Hiernaast zal “The Originals” Range worden aangevuld met 3 birdfood boilies, allen gebaseerd op het originele recept van Martin Locke’s Savay Seed Mix uit 1987. Het recept van deze basemix was toendertijd een samenwerking van enkele van de meest succesvolle vissers op dat moment op het beroemde en historische Savay Lake. Deze 3 ranges zijn de Top Banana(de oorspronkelijke Banoffee), Quench en Candy Floss.

Dit zijn de 5 smaken die ”The Originals” Range een complete range compleet maken en in 15 en 20mm shelf-life en freezer baits verkrijgbaar zijn. Hiernaast uiteraard zijn voor de thuisdraaiers ook de basemixes, flavours en alle andere toeters en bellen verkrijgbaar.

Martin Locke legt uit: “Het is ontzettend leuk om te vernemen dat velen erg enthousiast zijn over de lancering van “ The Originals”, bijna net zo enthousiast als ikzelf erover ben! Bij Solar streven we voortdurend naar verbetering van onze producten, inclusief ons aas, maar zijn er de laatste jaren achter gekomen dat deze legendarische aasranges simpelweg niet verbeterd konden worden. Dus zijn we teruggekeerd naar de exacte originele recepten. Geliefd bij vele karpervissers en ontelbare karpers, “The Originals” is een aasrange die vele reputaties hebben opgebouwd en waar talloze (wereld)records en PB’s mee verpulverd zijn. Ga er mee vissen en geniet van de vangsten, we maken geen excuus voor de toenemende vangsten en slapeloze nachten!”.

 

Solar SP Range

2018 werd een heel speciaal jaar voor Solar Tackle, want toen lanceren wij een geheel nieuwe productgroep onder de naam SP Range. De SP Range staat voor Solar Performance Range. Een zeer innovatieve range producten met o.a. bivvies, bedchairs, stoelen, luggage en carp care. Niet zomaar een nieuwe range standaard groene producten, maar door de range heen zijn vele innovaties doorgevoerd, precies zoals je al 30 jaar van Solar Tackle gewend bent. In 2019 volgen diverse aanvullingen op de SP Range, zoals enkele nieuwe tenten, stoelen en diverse uitbreidingen aan de Luggage. 

 

Solar Supreme Stainless Range

Solar Tackle staat natuurlijk synoniem aan de allerbeste kwaliteit RVS, daar is het 30 jaar geleden immers allemaal om begonnen! Sinds 2106 heeft de hele stainless range een facelift ondergaan onder de naam P1 Range, wat staat voor Pole Position. En vooraan staat Solar Tackle al 30 jaar natuurlijk als het gaat om kwaliteit, functionaliteit en originaliteit.  

 

P1 WWP 1  P1 WWP 4

 

P1 TL 3 13640888_1125640317479945_1759729277503857387_o

P1 Bbar 5 3-Rod

DSC_0770 P1 CUAS CUASM 2

 

stronghold-101-hooks-4 rig-cone-tool

  

line-biter boilie-needles

Solar staat al met al voor de allerbeste kwaliteit, en in de komende tijd zullen daar alleen nog maar meer producten aan toegevoegd. Watch this space!!! Wil je meer over Martin en Solar Tackle weten, klik onderstaande afbeeldingen aan voor een interview met Martin over zijn visserij of over het 25 jarig bestaan van Solar Tackle. En tevens sinds kort een verslag van het bezoek in het voorjaar van 2014.

   Spiegel 46 op bezoek bij Solar 2

Kijk voor meer informatie over Solar Tackle op www.solartackle.co.uk