Sonik

Sonik logo ZW

Sonik is opgericht in 2008 door een team van drie experts met gezamenlijk 60 jaar ervaring in de hengelsport op het gebied van productontwikkeling, verkoop en marketing. Het doel was om een bedrijf op te richten welke hengels levert met een onnavolgbare prijs/kwaliteitverhouding. Medio 2008 lanceerde Sonik zijn eerste assortiment Vliegvis-, Zee- en Karperhengels op de Engelse markt. De populaire SK3 en SK4 karperhengels groeiden in de UK snel uit tot de bestverkochte karperhengels in hun prijsklasse. Hierdoor is Sonik een gewaardeerd en gerenomeerd geworden die zijn plek in de hengelsport heeft gevestigd.Wat SONIK uniek maakt is de ongelofelijke prijs/kwaliteitverhouding.SONIK hengels zijn al verkrijgbaar vanaf E 79,99 per stuk met de SKS Carp Serie. Sonik is altijd op zoek naar verbeteringen in grondstoffen en productieprocessen en investeert hiernaast veel tijd en geld in het productie- en logistieke proces om een goede en constante levering en kwaliteit te waarborgen. Het bedrijf is gevestigd in Blyth, in het Noord-Oosten van Groot-Brittannië, van waaruit alle producten over de gehele wereld worden gedistribueerd en waar ook de Research& Development afdeling continu op zoek is naar het verbeteren van de diverse ranges. Hierbij wordt Sonik ook bijgestaan door enkele top karpervissers uit geheel Europa zoals Frank Warwick, Alain Servaes, Nermin Caro, en Dennis de Wilde. Sinds Januari 2011 begeeft Sonik zich op de Benelux markt onder leiding van de firma Wild Catch. In de afgelopen 5 jaar heeft Sonik zich ook in de Benelux snel gevestigd als een merk met een ongelofelijke prijs/kwaliteitsverhouding. En Sonik is inmiddels veel meer dan leverancier van alleen karperhengels. Inmiddels heeft Sonik met de zeer populaire Tournos molens en vriendelijke geprijsde SKS Luggage Range een behoorlijk pakket staan! En in 2016 volgen weer nieuwe productgroepen zoals de XTI Range en vernieuwde S3, S4 en S6 karperhengels.

Assortiment 2016

In navolging op de succesvolle lancering van de zeer competatieve SKS Range, volgt nu(naast een uitbreiding van de SKS Range) de XTI Range. Een compacte top kwaliteitsrange aan bivvies, bedchairs en accessories. Met deze range meet Sonik zich zonder twijfel met de absolute topmerken door gebruik te maken van de best mogelijke materialen en bovendien “alà Sonik” met een zeer vriendelijke prijsstelling. De XTI Range straalt kwaliteit en stijl uit, met 20.000+ Armatek materiaal biedt het ook de allerhoogste kwaliteit.

De XTI range omvat:

 XTI Bivvy(1 en 2 persoons versie); een zeer fraaie en complete bivvy inclusief capsule(een uitneembare binnentent tegen condens) Winterskins tevens los leverbaar. Vervaardigd uit 20.000+ Armatek materiaal       

XTI 1 Man Bivvy LR XTI 1 Man Bivvy2 LR XTI 2 Man Bivvy LR

 • XTI Supadome System; een brolly systeem inclusief de capsule (infill panel en grondzeil wat in te ritsen is) voor de mobiele visser.  Vervaardigd uit 20.000+ Armatek materiaal. Door de geheel vlakke achterkant kun je je bedchair helemaal achterin de brolly plaatsen, waardoor je een enorm grote binnenruimte hebt.       

XTI Brolly Dome LR1 XTI Brolly Dome LR3 XTI Brolly Dome LR4

 • XTI Bedchairs; 3 versies te weten een Compact, Standard en Wide versie. Uitgevoerd in een lichtgewicht frame, zeer dik(maar liefst 5cm) fleece matras en uitmuntend ligcomfort en rugondersteuning

XTI Bed Chair LR XTI Bed Chair2 LR XTI-Bed-Chair-03

 • XTI Chair; een zeer comfortabele stoel in alle opzichten

XTI Chair LR  12491997_10153186286106851_1426993047153888706_o

 • XTI Sleeping bag; een All Season slaapzak bestaande uit 3 lagen welke uitneembaar zijn. Dus voor alle seizoenen geschikt. Buitendoek vervaardigd uit 20.000+ Armatek materiaal 

XTI Sleeping Bag LR  XTI-Sleeping-bag-option

 • XTI Sleeping Bag cover; eveneens vervaardigd uit 20.000+ Armatek materiaal dus 100% waterdicht en ademend.

XTI Sleeping Bag cover

 

Uitbreiding SKS Range

Bij de lancering van de SKS Range was al bekend dat fase 2 al in ontwikkeling was en deze uitbreiding brengen we op Carp Zwolle 2016 uit. Allen met dezelfde bekende Sonik filosofie; uitstekende kwaliteit voor een vriendelijke prijs. Denk bij de uitbreiding aan een 2 persoons SKS bivvy (overwrap verkrijgbaar), Floating Weigslings, een XL versie van de zeer populaire SKS Cradle, een Rod Pod en nog enkele toevoegingen. 

SKS Foldout rucksack1  12376451_1532413810408907_2934556145240000022_n SKS Neoprene gas canister sleeve

 

Uitbreiding Tournos molens

De Tournos range krijgt er ook 2 toevoegingen bij. Namelijk een compacte 6000 versie(voor bijv. kleine watertjes en ideaal voor de bootvisserij met 10ft hengels) en de 8000FS met vrijloopsysteem. Met deze toevoegingen biedt Sonik met de complete range naar onze mening een molen voor iedere toepassing en budget. De Tournos 6000 is verkrijgbaar voor slechts €124,99 en de Tournos 8000FS voor slechts €129,99.

Tournos 6000 3 Tournos 8000 BR 2

 

S3, S4 en S6 Carp rod ranges

Ook op het gebied van de karperhengels enkele nieuwtjes. En dat betreft de S3, S4 en S6 Carp Rod ranges. De S3 en S4 zijn gebaseerd op de zeer succesvolle SK3XTR en SK4XTR series welke ruim 3 jaar verkrijgbaar zijn geweest. De S6 range is compleet nieuw.

Kort en bondig:

 

S3 – All-round karperhengel, met mooie parabolische actie. Ideaal voor de middenlange afstand

Prijs per stuk €159,99 en een set van 3 stuks is €400,- plus een gratis SKS landing net twv €54,99

S3 deal (2) S3 Slim and cork

 

S4 – Lange afstands hengel, ideaal voor extreme worpen, zware loden en PVA-zakken

Prijs per stuk €219,99 en een set van 3 stuks is €550,- plus een gratis “S” Multi-sleeve foudraal twv €94,99

   S4 deal (2) S4 Slim and cork

S6 – Zeer licht in gewicht en dunwandig(40 tons Japans Toray carbon), maar in de juiste handen in staat zover als de S4’s te werpen  

Prijs per stuk €269,99 en een set van 3 stuks is € 700,- plus een gratis XTI landing net twv €179,99

    S6 deal (2)S6 Slim and cork

Alle drie de series verkrijgbaar in zowel full duplon als full cork. S3 en S4 en zowel 40 mm als 50mm startoog, de S6 serie alleen in 50mm uitvoering. S3 Range tevens in 9ft 2.75 en 10ft 2.75lbs en 3lbs versies verkrijgbaar voor, stalken, korte afstand, en bootvisserij.

S rod advert (2)

 

Al reeds verkrijgbaar waren de revolutionaire Gravity X Rods, de SKS Black en SKS karperhengels:

Gravity X Carp Rods

De revolutionaire Gravity X Carp Rods van Sonik zijn de eerste hengels vervaardigd uit de gloednieuwe 46K NANOALLOY® Technology van de Japanse Toray fabriek. Wij zijn trost op het feit dat wij de eerste karperhengel met deze revolutionaire techniek hebben mogen ontwikkelen. De meeste top end karperhengels zijn gebaseerd op 40 tons carbon, de Gravity X is dus de eerste op basis van 46 tons kwaliteit. Hiernaast is de hengel zoals gezegd vervaardigd d.m.v. de gloednieuwe NANOALLOY® Technology van Toray; dit zorgt voor de meest lichte, slanke, sterkste en snelst herstellende karperhengel die ooit is geproduceerd. 46K NANOALLOY® is de spreekwoordelijke Heilige Graal waar iedere hengelproducent naar op zoek is geweest. De Gravity X Range is voorzien van Full Titanium SIC ogen, FUJI DPS reelhouder en afgebouwd met een minimalistische look, wat de range van een custom built uitstraling geeft. De range is verkrijgbaar in zowel full cork(double-A grade wat de beste kwaliteit kurk betreft) en abbreviated handvat alswel Full  Slim Shrink  en in 3 verschillende testcurves te weten; een 3lbs uitvoering met 40mm startoog, en een 3.25lbs en 3.5lbs uitvoering met een 50mm startoog. Laat het lage gewicht en slanke blank je niet misleiden, de Gravity X hebben serieus veel kracht om de afstanden te behalen, gecombineerd met de nodige finesse om een vis veilig te landen.

De 3lbs uitvoering is een hengel waarmee je perfect op 80% van de wateren kunt vissen. Afstanden tot 100 meter zijn zeer eenvoudig te behalen en de actie op de top geeft je veel controle tijdens de dril. Maar dien je eens flink kracht uit te oefenen(wanneer je bijvoorbeeld een vis dient te blokken), zul je je verbazen over hoeveel power deze hengel heeft. De 3.25lbs is, zoals Sonik het zelf noemt, een happy medium; erg veel power voor verre werpen, zelfs in combinatie met zware loden of PVA zakken kun je afstanden tot wel 130 meter behalen. Maar deze 3.25’er heeft nog voldoende souplesse om de vis veilig te landen, zelfs met een gevlochten hoofdlijn. Tenslotte de 3.5lbs versie welke een echt werkpaard is. Hiermee heb je een potentieel wapen in handen om verder te gooien dan alle anderen vissers op jouw water. En dit kan op sommige wateren, waar je bijvoorbeeld niet mag uitvaren, absoluut het verschil maken. Tijdens testen werden afstanden gehaald die voorheen onmogelijk werden geacht.

All-3-Handles2  Sonik Gravity X anti wrap tip ring

Sonik Gravity X Full Titanium impact resistant rings. 40mm in 3lbs and 50mm in 3.25 and 3.5 lbs version  Sonik Gravity X weave

Sonik is ervan overtuigd dat het met de Gravity X de beste karperhengel ooit heeft geproduceerd. En dat is geen reclamepraatje, we kunnen dit immers staven met de gebruikte innovatieve 46K NANOALLOY® technologie waar we als eerste gebruik van mogen maken. De Gravity X Range is verkrijgbaar vanaf €349,99 tot €399,99 (afhankelijk welke testcurve en uitvoering).

 

De SKS Black Serie, verkrijgbaar vanaf slechts E89,99. Een zeer fraaie en complete hengel met zeer goede werp- en drileigenschappen. Geschikt voor werpafstanden tot zo’n 100 meter.

SKS Black Carp rod

 

De SKS Range, verkrijgbaar vanaf slechts E79,99. Een mooi instapmodel voor de beginnende karpervisser die net iets meer kwaliteit wil. Geschikt voor de visserij op kanalen en vijvers, ideaal voor werpafstanden tot zo’n 80 meter.

 Sonik SKS Range

De SKS range is ontworpen met het oog op de ultieme prijs/kwaliteit verhouding, eigenlijk niets anders dan wat je al van Sonik gewend bent. Sonik is dan ook erg trots op het eindresultaat, want dat we hierin geslaagd zijn blijkt wel uit de eerste reacties! De winkeliers die de producten hebben gezien zijn erg enthousiast en dat is belangrijke indicator dat de range goed in elkaar zit.

De range omvat een bivvy met optionele winterwrap, dayshelter, bedchair, slaapzak, stoelen, diverse carp cradles en weighslings, maar ook een complete collectie luggage. In de loop van het jaar volgen nog veel meer producten.

Wat denk je van de bivvy voor slechts €219,99,een cradle vanaf slechts €59,99 en de bedchair voor maar €159,99. De gehele range is ultra scherp geprijsd, zonder enig compromis aan kwaliteit, precies zoals u van Sonik gewend bent. Informeer bij je lokale Sonik dealer naar de range. 

 Sonik SKS Range web

Het gamma Sonik molens

Naast de nieuwe Tournos 6000 en 8000FS welke nieuw voor 2016 zijn, voert Sonik reeds het bestaande assortiment:

De Tournos 8000 Big Pit molen; heel veel waar voor geld! De Tournos 8000 is de perfecte keuze voor de gedreven karpervisser die naar kwaliteit, duurzaamheid waar voor geld op zoek is. De zeer trendy minimalistisch zwart uitgevoerde Tournos 8000 is uitvoerig getest onder de zwaarste omstandigheden en kan met recht een werkpaard worden genoemd! Advies verkoopprijs is €129,99.

Sonik Tournos 8000 jpg

SPECIFICATIES

» Gewicht 673 gram

» Zeer krachtige Carbon Composiet behuizing en Rotor

» 8 + 1 RVS kogellagers

» Instant anti-reverse systeem.

» Long cast 38mm spoel.

» Dual strength RVS as.

» Worm drive voor prefecte egale opspoeling.

» Rapid drag slipsysteem

» Geleverd met 2 Spoelen, een Medium en Deep Spoe

» Extra Deep spoel tevens los leverbaar

 

De Tournos 10.000 Continental. Dit grotere boertje van de Tournos 8000 heeft dezelfde body, maar met een iets langere “kont” vanwege de langere as en de grotere spoel. Hierdoor is deze molen geschikt voor de meest extreme omstandigheden: de Extra Diepe spoel maar liefst 580 meter 0.32mm. Advies verkoopprijs is €169,99.

 Sonik Tournos 10000

SPECIFICATIES

» Gewicht 765 gram

» Zeer krachtige Carbon Composiet behuizing en Rotor

» 8 + 1 RVS kogellagers

» Instant anti-reverse systeem.

» Ultra Long cast 48mm spoel.

» Dual strength RVS as.

» Worm drive voor prefecte egale opspoeling.

» Rapid drag slipsysteem

» Geleverd met 2 Spoelen, een Medium en Deep Spoel

» Extra Deep spoel tevens los leverbaar

  

Sonik zet met de gloednieuwe SKS 6000 FS molen een nieuwe standaard neer in deze prijsklasse. Het robuuste binnenwerk met 5+1kogellager geeft een heerlijke soepele overbrenging.

Image1

Uitgevoerd met een instant anti-reverse, zwarte aluminium spoel, stevige beugelarm, CNC vervaardigde aluminium handle en high strength graphite body zou je absoluut niet denken dat deze molen slechts €54,99 kost. De molen heeft een uitstekende opspoeling, betrouwbare slip en ziet er bovendien erg fraai uit! De SKS 6000 FS maakt bijvoorbeeld een perfecte set met de zeer populaire SKS Black karperhengels. Lijncapaciteit: 280 meter 0.35mm

 5+1 Stainless Ball Bearings

 • Aluminium Spool
 • High Strength Graphite Body
 • Instant Anti-Reverse
 • Front drag feature
 • Ergonomically shaped handle
 • Stainless Steel main shaft 
 • Thick Graphite black bail arm wire
 • CNC Machined Aluminium Handle
 • Gear ratio 5.5:1

  

Is jouw winkelier nog geen SONIK dealer? Vraag ze dan contact met ons contact op te nemen over de mogelijkheden. Ben je zelf een winkelier en heb je interesse? Laat het ons dan weten en stuur een mailtje naar dennis@wildcatch.nl. Dan nemen wij uiteraard zsm contact met je op!

 Wil je meer weten over Sonik, klik op onderstaande afbeeldingen:

Sonik Tournos Review Spiegel 43    Spiegel 46 Sonik 6000FS XL Review