SONIK

 

Sonik is opgericht in 2008 door een team van drie experts met gezamenlijk 60 jaar ervaring in de hengelsport op het gebied van productontwikkeling, verkoop en marketing. Het doel was om een bedrijf op te richten welke hengels levert met een onnavolgbare prijs/kwaliteitverhouding. Medio 2008 lanceerde Sonik zijn eerste assortiment Vliegvis-, Zee- en Karperhengels op de Engelse markt. De populaire SK3 en SK4 karperhengels zijn in de UK in de afgelopen 6 jaar uitgegroeid tot de bestverkochte karperhengels in hun prijsklasse. Hierdoor is Sonik een gewaardeerd en gerenomeerd geworden die zijn plek in de hengelsport heeft gevestigd.Wat SONIK uniek maakt is de ’Derde hengel gratis’ deal. Dus de derde hengel krijg je van ons!! Sinds 1 Januari 2013 is dit uitgebreid met “de tweede hengel voor de halve prijs”. Want niet iedereen vist natuurlijk met 3 hengels. Dit geldt voor de SK3 XTR en SK4XTR series(uitzondering de marker- spod- en margin rod). SONIK hengels zijn al verkrijgbaar vanaf E 64,99 per stuk met de SKS Serie. Sonik is altijd op zoek naar verbeteringen in grondstoffen en productieprocessen en investeert hiernaast veel tijd en geld in het productie- en logistieke proces om een goede en constante levering en kwaliteit te waarborgen. Het bedrijf is gevestigd in Blyth, in het Noord-Oosten van Groot-Brittannië, van waaruit alle producten over de gehele wereld worden gedistribueerd en waar ook de Research& Development afdeling continu op zoek is naar het verbeteren van de diverse ranges. Hierbij wordt Sonik ook bijgestaan door enkele top karpervissers uit geheel Europa zoals Nick Helleur, Alain Servaes, Nermin Caro, Roderick Langeveld en Dennis de Wilde. Sinds Januari 2011 begeeft Sonik zich op de Benelux markt onder leiding van de firma Wild Catch. In de afgelopen 4 jaar heeft Sonik zich ook hier snel gevestigd als een merk met een ongelofelijke prijs/kwaliteitsverhouding. Het merk slaat aan bij het publiek en de nieuwe XTR series zijn ook voor een aanzienlijk deel ontwikkeld naar de wensen vanuit de Benelux markt. na de succesvolle lancering van de Tournos molens en de 6000 FS staat het jaar 2015 in het teken van de revolutionaire Gravity X Rods en de SKS Range. 

GravityX Carp Rods

De revolutionaire GravityX Carp Rods van Sonik zijn de eerste hengels vervaardigd uit de gloednieuwe 46K NANOALLOY® Technology van de Japanse Toray fabriek. Wij zijn trost op het feit dat wij de eerste karperhengel met deze revolutionaire techniek hebben mogen ontwikkelen. De meeste top end karperhengels zijn gebaseerd op 40 tons carbon, de GravityX is dus de eerste op basis van 46 tons kwaliteit. Hiernaast is de hengel zoals gezegd vervaardigd d.m.v. de gloednieuwe NANOALLOY® Technology van Toray; dit zorgt voor de meest lichte, slanke, sterkste en snelst herstellende karperhengel die ooit is geproduceerd. 46K NANOALLOY® is de spreekwoordelijke Heilige Graal waar iedere hengelproducent naar op zoek is geweest. De GravityX Range is voorzien van Full Titanium SIC ogen, FUJI DPS reelhouder en afgebouwd met een minimalistische look, wat de range van een custom built uitstraling geeft. De range is verkrijgbaar in zowel full cork(double-A grade wat de beste kwaliteit kurk betreft) en abbreviated handvat alswel Full  Slim Shrink  en in 3 verschillende testcurves te weten; een 3lbs uitvoering met 40mm startoog, en een 3.25lbs en 3.5lbs uitvoering met een 50mm startoog. Laat het lage gewicht en slanke blank je niet misleiden, de GravityX hebben serieus veel kracht om de afstanden te behalen, gecombineerd met de nodige finesse om een vis veilig te landen.

De 3lbs uitvoering is een hengel waarmee je perfect op 80% van de wateren kunt vissen. Afstanden tot 100 meter zijn zeer eenvoudig te behalen en de actie op de top geeft je veel controle tijdens de dril. Maar dien je eens flink kracht uit te oefenen(wanneer je bijvoorbeeld een vis dient te blokken), zul je je verbazen over hoeveel power deze hengel heeft. De 3.25lbs is, zoals Sonik het zelf noemt, een happy medium; erg veel power voor verre werpen, zelfs in combinatie met zware loden of PVA zakken kun je afstanden tot wel 130 meter behalen. Maar deze 3.25’er heeft nog voldoende souplesse om de vis veilig te landen, zelfs met een gevlochten hoofdlijn. Tenslotte de 3.5lbs versie welke een echt werkpaard is. Hiermee heb je een potentieel wapen in handen om verder te gooien dan alle anderen vissers op jouw water. En dit kan op sommige wateren, waar je bijvoorbeeld niet mag uitvaren, absoluut het verschil maken. Tijdens testen werden afstanden gehaald die voorheen onmogelijk werden geacht.

Sonik is ervan overtuigd dat het met de GravityX de beste karperhengel ooit heeft geproduceerd. En dat is geen reclamepraatje, we kunnen dit immers staven met de gebruikte innovatieve 46K NANOALLOY® technologie waar we als eerste gebruik van mogen maken. De GravityX Range is verkrijgbaar vanaf €319,99 tot €379,99 (afhankelijk welke testcurve en uitvoering).

All-3-Handles2  Sonik Gravity X anti wrap tip ring

Sonik Gravity X Full Titanium impact resistant rings. 40mm in 3lbs and 50mm in 3.25 and 3.5 lbs version Sonik Gravity X weave

Sonik SKS Range

De SKS range is ontworpen met het oog op de ultieme prijs/kwaliteit verhouding, eigenlijk niets anders dan wat je al van Sonik gewend bent. Sonik is dan ook erg trots op het eindresultaat, want dat we hierin geslaagd zijn blijkt wel uit de eerste reacties! De winkeliers die de producten hebben gezien zijn erg enthousiast en dat is belangrijke indicator dat de range goed in elkaar zit.

De range omvat een bivvy met optionele winterwrap, dayshelter, bedchair, slaapzak, stoelen, een carp cradle en weighsling maar ook een complete collectie luggage. In de loop van het jaar volgen nog veel meer producten.

Wat denk je van de bivvy voor slechts €9,99, de cradle voor slechts €49,99 en de bedchair voor maar €159,99. De gehele range is ultra scherp geprijsd, zonder enig compromis aan kwaliteit, precies zoals u van Sonik gewend bent. Informeer bij je lokale Sonik dealer naar de range. 

 

SKS Carp Cradle 2 SKS Bivvy 2 SKS Sleeping Bag 1 SKS Rod Carryalls SKS Folding Retainer Sling SKS Air Dry Bags SKS Bedchair 1 SKS Carry Barrow Bag Medium SKS Dayshelter 2 SKS Accessory Bags Medium & Large

 

 

Wil je meer weten over Sonik, klik op onderstaande afbeeldingen:

 

Sonik Advertorial Karper

Sonik Tournos Review Spiegel 43    Spiegel 46 Sonik 6000FS XL Review

De 2014 Collectie: Gloednieuw binnen, de SK3XTR 10ft 3lbs Boat Rods! Gebaseerd op de succesvolle SK3XTR Range, met een zachte top maar met flink wat reserve onderin dus perfect om in de boot een grote vis af te drillen. Ook ideaal voor op die krappe stekjes en die watertjes waar je eigenlijk niet mag vissen 😉 Verkrijgbaar in full duplon(€ 99,99) en de populaire full cork(€ 104,99)

SK3XTR Boat duplon LR SK3XTR Boat Cork LR SK3XTR Boat reelhouder duplon LR SK3XTR Boat reelhouder cork LR SK3XTR Boat butt duplon LR SK3XTR Boat butt cork LR

De gloednieuwe SKS Black Serie, vanaf slechts E79,99. Een zeer fraaie en complete hengel met zeer goede werp- en drileigenschappen. Geschikt voor werpafstanden tot zo’n 100 meter.

SKS Black Carp rod

De nieuwe SK3XTR Serie, in duplon en cork versies. Vanaf  E169,99, maar de 3de hengel is gratis of de tweede voor de halve prijs. De SK3XTR serie is een ware allroundhengel en uitermate geschikt voor de Benelux. Een mooie zachte topactie maar met voldoende reserve onderin. Geschikt voor werpafstanden tot zo’n 100-120 meter.

SK3 XTR Serie

De nieuwe SK4 XTR Serie, Vanaf  E249,99, maar de 3de hengel is gratis of de tweede voor de halve prijs. Dit is een echte afstandshengel, waarmee werpafstanden van 150 meter mogelijk zijn.

De SKS Range, verkrijgbaar vanaf slechts E59,99. Een mooi instapmodel voor de beginnende karpervisser die net iets meer kwaliteit wil. Geschikt voor de visserij op kanalen en vijvers, ideaal voor werpafstanden tot zo’n 80 meter.

En voor dit seizoen ook de eerste werpmolens!

SONIK 6000 FS Black Reel LR

De zeer scherp geprijsde 6000 FS Black Reel, voor slechts E64,99!

Sonik Tournos 8000 jpg

De Tournos 8000 Big Pit Reel, E189,99 met daarop de welbekende “3 voor de prijs van 2″ of “tweede voor de halve prijs” deals. Dus bij drie stuks komen de molens op slechts E126,66 per stuk!   In navolging op de succesvolle introductie van de Tournos 8000 afgelopen najaar en de 6000 FS dit voorjaar, voegt Sonik nu de Tournos 10.000 toe aan het assortiment. Dit grotere boertje van de Tournos 8000 heeft dezelfde body, maar met een iets langere “kont” vanwege de langere as en de grotere spoel. Hierdoor is deze molen geschikt voor de meest extreme omstandigheden: de standaard spoel heeft een capaciteit van 330 meter 0.35mm en de diepe spoel maar liefst 490 meter 0.35mm. Advies verkoopprijs is €249,99 en net zoals met de Tournos 8000 wederom de derde molen gratis of de tweede voor de halve prijs. Dus bij een set van 3 stuks €166,66 per stuk en bij twee stuks €187,49.

Sonik Tournos 10000

Is jouw winkelier nog geen SONIK dealer? Vraag ze dan contact met ons contact op te nemen over de mogelijkheden. Ben je zelf een winkelier en heb je interesse? Laat het ons dan weten en stuur een mailtje naar dennis@wildcatch.nl. Dan nemen wij uiteraard zsm contact met je op!